2011. május 10., kedd

Egy idézet és egy papagáj

"Vi älskar dem för att de är smarta och de kan flyga och de är fria. Och sedan sätter vi dem i en bur, gör dem helt beroende av oss, klipper deras vingar och tar bort deras flygförmåga. Och när de sedan inte möter våra förväntningar gör vi oss av med dem."
Szeretjük öket mert okosak, tudnak repülni és szabadok aztán betesszük egy kalitkába, magunkra utalttá tesszük öket, vágunk a szárnyukbol hogy ne tudjanak repülni, aztán mikor már nem felelnek meg igy az elvarásainknak akkor tuladunk rajtuk.
(magunkra utalttá-vá forditottam, kiszolgáltatott szo helyett) Apropoja....ismét volt egy madár, betegen, kicsi kalitkában tartva, nagyon tépetten elado...10 éves nemes him volt...

2 megjegyzés:

  1. Nyilván nem tudo megtenni, d eilíyenkor anniyra szarul érzem magam, hogy nem tudok ilyen madarakat megvenni. Borzasztó volt a kalit, láthatóan teljesen ingerszegény a környezet, nem azért mondom, itt 26 fok van és az enyémek kinn napoznak a teraszonm, nézik az embereket és a kutyákat akik erre mennek, aztán bejönnek, vacsi elsz és össezbújunk négyen. Megadnám ezt annak a szerencsétlennek is!!!!!!!

    VálaszTörlés